Větrníky a věnečky. To je to, co se nám vybaví při slově odpalované těsto, tak neváhejte a zkuste to. Toto těsto je jedinečné.

Anketa

Zaujal Vás tento recept?

Celkový počet hlasů: 5

Odpalované těsto

Ingredience:

  • 100 g másla nebo rostliného tuku
  • 150 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 4 vejce
  • špetka soli
Postup:
Do nádoby odměříme vodu, přidáme sůl a máslo a přivedeme k varu. Jakmile voda začne vařit, nasypeme do ní mouku, zmírníme teplotu a mícháme, aby se nevytvořily žmolky. Na mírném ohni těsto za míchání spařujeme. Spařené těsto dáme do studené mísy a propracováváme ho, aby alespoň částečně zchladlo. Do těsta poté postupně zapracujeme jedno vejce po druhém. Hotové odpalované těsto musí být husté, hladké a lesklé. Poté je těsto hotové a můžeme péct námi vybraný recept. Odpalované těsto pečeme v zhruba 200 stpňů vyhřáté troubě.