Anketa
Koláčky z kynutého těsta
Ingredience (na 60 koláčků): na náplň
- 500 g hladké mouky 1 a půl kostky tvarohu
- 15 lžic cukr krystal 5 lžič cukru moučka
- 2 žloutky 1 vejce
- 2 kostky kvasnic 1 vanilkový cukr
- 250 ml mléka citronová kůra
- špetka soli
- 150 ml oleje
- 1 majonéza Poličanka
- citronová kůra
Postup:
Necháme vzejít kvásek. Mezitím žloutky vymícháme s cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny a nakonec přidáme i kvásek. Vymísíme těsto, aby bylo krásně hladké, posypeme troškou mouky a necháme hodinu a půl vykynout. Těsto rozdělíme na čtvrtiny. Z jedné čtvrtiny uděláme 15 kuliček, které prsty roztáhneme. Na náplň vyšleháme vejce, cukr a vanilkový cukr a poté přidáme kůru a tvaroh. Těsto nemoučíme, ale poolejujeme vál. Doprostřed kolečka dáme náplň, zabalíme a položíme zabaleným dolů. Do druhé strany, která je nahoře, uděláme důlek, do kterého dáme povidla. Koláčky natřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme 25 minut ve středně teplé troubě.
Tipy:
- Můžeme přidat do náplňě i rozinky namočeně přes noc v rumu.