Tradiční koláčky, které jsou jako od babičky. Skvěle chutnají a na stole vypadají překrásně.

Anketa

Zaujal Vás tento recept?

Celkový počet hlasů: 0

Koláčky z kynutého těsta

Ingredience (na 60 koláčků):                                 na náplň

  • 500 g hladké mouky                                           1 a půl kostky tvarohu
  • 15 lžic cukr krystal                                               5 lžič cukru moučka
  • 2 žloutky                                                               1 vejce
  • 2 kostky kvasnic                                                  1 vanilkový cukr
  • 250 ml mléka                                                       citronová kůra
  • špetka soli
  • 150 ml oleje
  • 1 majonéza Poličanka
  • citronová kůra
Postup:
Necháme vzejít kvásek. Mezitím žloutky vymícháme s cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny a nakonec přidáme i kvásek. Vymísíme těsto, aby bylo krásně hladké, posypeme troškou mouky a necháme hodinu a půl vykynout. Těsto rozdělíme na čtvrtiny. Z jedné čtvrtiny uděláme 15 kuliček, které prsty roztáhneme. Na náplň vyšleháme vejce, cukr a vanilkový cukr a poté přidáme kůru a tvaroh. Těsto nemoučíme, ale poolejujeme vál. Doprostřed kolečka dáme náplň, zabalíme a položíme zabaleným dolů. Do druhé strany, která je nahoře, uděláme důlek, do kterého dáme povidla. Koláčky natřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme 25 minut  ve středně teplé troubě.
 
Tipy:
  • Můžeme přidat do náplňě i rozinky namočeně přes noc v rumu.