Neznám lepší bábovku, než právě tuhle olejovou. Je vláčná a chutná i po několika dnech. Zaručeně si pochutnáte.

Anketa

Zaujal Vás tento recept?

Celkový počet hlasů: 3

Olejová bábovka

Ingredience:

  • 370 g cukru krystal
  • 6 vajec
  • 1 horčicová sklenka oleje ( asi 2 dcl)
  • 1 horčicová sklenka vody
  • 420 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • citronová kůra
Postup:
Cukr s vejci třeme do pěny, poté přidáme všechno ostatní a mícháme, dokud nebude těsto úplně hladké. Nakonec do těsta nastrouháme citronovou kůru a dáme péct na 170 stupňů přibližně 20-30 minut.
 
Tipy:
  • Těsto můžeme rozdělit na dvě poloviny a jednu polovinu obarvit kakaem.
  • Můžeme přidat kousky čokolády, ořechy, kokos nebo po upečení naplnit marmeládou.
  • Z tohoto těsta je výborná nejen bábovka, ale těsto se dá použít i na muffiny.