Anketa
Olejová bábovka
Ingredience:
- 370 g cukru krystal
- 6 vajec
- 1 horčicová sklenka oleje ( asi 2 dcl)
- 1 horčicová sklenka vody
- 420 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- citronová kůra
Postup:
Cukr s vejci třeme do pěny, poté přidáme všechno ostatní a mícháme, dokud nebude těsto úplně hladké. Nakonec do těsta nastrouháme citronovou kůru a dáme péct na 170 stupňů přibližně 20-30 minut.
Tipy:
- Těsto můžeme rozdělit na dvě poloviny a jednu polovinu obarvit kakaem.
- Můžeme přidat kousky čokolády, ořechy, kokos nebo po upečení naplnit marmeládou.
- Z tohoto těsta je výborná nejen bábovka, ale těsto se dá použít i na muffiny.