Anketa
Čokoládové cupcakes
Ingredience na těsto: na krém:
- 85 g másla 200 ml smetany ke šlehání
- 190 g vanilkového cukru 150 g mascarpone
- 1 větší vejce potravinářské barvivo
- 180 g hladké mouky
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 120 ml mléka
Postup:
Změklé máslo utřete s cukrem a poté přidejte vejce. V další míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. K máslu s cukrem a vejcem přidávejte střídavě mléko a suchou směs. Míchejte dokud nebude těsto zcela hladké. Košíčky plňte do poloviny a pečte asi 20-25 minut na 180 stupňů. Ze smetany ušhlehejte šlehačku a smíchejte s mascarpone, obarvěte a ozdobte košíčky.
Tipy:
- Pokud nemáte tolik vanilkového cukru, dejte půl na půl s krystalem.
- Pro vláčnost můžete přidat cca jednu a půl lžíce oleje.
- Místo krému můžete do těsta přidat jen kousky čokolády nebo ovoce.
- Barvit krém můžete například i marmeládou.