Není to sice pravé italské tiramisu, ale chutná skvěle a vždy každého potěší, obzlášť když je pěkně zadobené. 

Anketa

Zaujal Vás tento recept?

Celkový počet hlasů: 6

Tiramisu z pomazánkového másla

Ingredience:

  • 2 pomazánková másla bez příchutě
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • balíček piškotů
  • hrnek silní kávy
  • 200 g moučkového cukru
  • kakao
  • 2-3 lžičky rumu
Postup:
Uvaříme si hrnek silné kávy, přídáme do ní rum a necháme vychladout. Vyšleháme si z obou kelímků šlahačku, smícháme ji s pomazánkovým máslem a cukrem. Připravíme si formu. Skládáme piškoty, které namáčíme do kávy. Na ně natřeme připravený krém. Opakujeme dokud nenaplníme celou formu a končit bychom měli krémem. Posypeme kakaem a dáme vychladit do lednice.
 

Tipy:

  • Tiramisu je výborné i bez rumu.
  • Můžeme si připravit z papíru šablonu, kterou přiložíme na tiramisu a až poté posypeme kakaem. Pak šablonu opatrně odděláme.