Kdo by neměl rád listové těsto a ještě k tomu když je domácí. Toto těsto je nadýchané, křupavé a hodí se na jakékoliv rychlovky sladké i slané chuti.

Anketa

Zaujal Vás tento recept?

Celkový počet hlasů: 3

Listové těsto

Ingredience na těsto 1:                             na těsto 2:

  • 4 lžíce octové vody                         250 g másla
  • 250 g hladké mouky                      250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
Postup:
Na přípravu listového těsta potřebujeme dva druhy těst - tukové a závinové. Do mouky rozdrobíme máslo a pořádně prohněteme. Na těsto 1 si připraváme několik lžic teplé vody, které okyselíme lžící octa. mouku přisolíme, přidáme celé vejce a podle potřeby zředíme ochucenou vlažnou vodou. Řádně prohněteme v hladké těsto. Těsto 1 na pomoučněném vále rozválíme a zabalíme do něho těsto 1 a vložíme na 15 minut do ledničky. Potom z obou těst vyválíme větší placku, kterou přeložíme na polovinu a tu ještě na čtvrtinu. Tím nám vznikne listové těsto, které zabalíme do ubrousku a vložíme do lednice. Postup po 15-ti minutách ještě dvakrát zopakujeme.