Nepečené dorty jsou vždy lehké a osvěžující, tento je ovšem mimořádný. Jeho chuť nadchne každého, kdo ochutná.

Anketa

Zaujal Vás tento recept?

Celkový počet hlasů: 4

Nepečený dort s jablky

Ingredience:

  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 800 g jablek
  • 300 ml vody
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička skořice
  • vanilkový puding
  • 125 ml smetany
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 250 g mascarpone
Postup:
Sušenky rozdrobíme, smícháme s máslem a naskládáme na dno dortové formy. Jablka nakrájíme na kostky. Nasypeme do hrnce společne s 100 ml vody, šťávou z citrónu, třemi lžícemi krupicového cukru a skořicí. Přivedeme k varu. Vanilkový puding rozmícháme ve 200 ml vody a přidáme k jablkům. Hustou směs nalijeme na sušenky a dáme ztuhnout. Poté si vyšleháme ze smetany šlahačku a do ní zamícháme mascarpone a cukr moučku. Směs rozetřeme na ztuhlý studený dort.
 
Tipy:
  • Můžeme posypat skořicovým cukrem
  • Místo mascarpone a šlehačky můžeme použít jen zakysanou smetanu