Anketa
Nepečený dort s jablky
Ingredience:
- 200 g máslových sušenek
- 100 g másla
- 800 g jablek
- 300 ml vody
- šťáva z jednoho citrónu
- 3 lžíce cukru krupice
- 1 lžička skořice
- vanilkový puding
- 125 ml smetany
- 3 lžíce cukru moučka
- 250 g mascarpone
Postup:
Sušenky rozdrobíme, smícháme s máslem a naskládáme na dno dortové formy. Jablka nakrájíme na kostky. Nasypeme do hrnce společne s 100 ml vody, šťávou z citrónu, třemi lžícemi krupicového cukru a skořicí. Přivedeme k varu. Vanilkový puding rozmícháme ve 200 ml vody a přidáme k jablkům. Hustou směs nalijeme na sušenky a dáme ztuhnout. Poté si vyšleháme ze smetany šlahačku a do ní zamícháme mascarpone a cukr moučku. Směs rozetřeme na ztuhlý studený dort.
Tipy:
- Můžeme posypat skořicovým cukrem
- Místo mascarpone a šlehačky můžeme použít jen zakysanou smetanu