Jedna z nejlepších buchet, které jsem kdy pekla. Je jednoduchá, vždy se povede a může se po ní utlouct celá rodina.

Anketa

Zaujal Vás tento recept?

Celkový počet hlasů: 8

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 celá vejce
  • 100 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 litr mléka
  • cukr krystal
  • 2 zakysané smetany
  • 2 balíčky skořicového cukru
Postup:
Nejdříve si uděláme 2 pudinky z litru mléka a přidáme do nich cukr, asi 3-4 lžíce. Poté v míse ušleháme vejce s cukrem a olejem. Šleháme alespoň 5 minut. V druhé misce si smícháme mouku a prášek do pečiva. Suchou směs pak pomalu vmícháváme k vyšlehanému cukru s vejci, dokud těsto není zcela hladké. Těsto nalijeme na plech, který je vymazaný máslem a vysypaný strouhankou. Na těsto nalijeme pudink, tak aby se pudink dostal po celem plechu. Dáme péct na 200 stupňů asi 20 minut. Necháme buchtu úplně vychladnout. Nakonec na ni natřeme zakysanou smetanu a pocukrujeme skořicovým cukrem.
 
Tipy:
  • Místo vanilkového pudinku se dá použít i čokoládový.
  • Sypat můžeme třeba kokosem nebo ořechy.